Fulstopp för alg- samt ta bort mossa

Fulstopp är en relativt ny produkt för alg- och mossborttagning. Den stora fördelen med Fulstopp i förhållande till många andra produkter är att Fultstopp också fungerar preventivt, det vill säga, att Fulstopp motverkar framtida påväxt på i stort sätt alla typer av ytor. Tester har visat att Fulstopp stå sig alger, lavar, mossa, mögel och svampar i opp till fyra år. Orsaken är att Fulstopp efter behandling lämnar ett ett för ögat ultratunt lager med katjoniska polymer som skyddar mot påväxt i många år framöver.

Den katjoniska ytan som är bra laddad fungerar på så sätt att inga mikroorganismer kan börja expandera på ytan då de har en negativ laddning. Detta är vad som kallas ett fysikaliskt beskydd, det vill säga, inga gifter över huvudtaget. Detta är en favör när man behandlar ytor som är inomhus, exempelvis, badrum, källare och andra ytor av betong alternativt klädda med kakel, då man igenom att inte använda gifter kan göra behandlingen även om man har små barn utan att löpa risk för att detta påverkar dem (övrigt än bra då problemet med alger / lavar / mossa / mögel / svampar går bort).

Om man får bekymmer med exempelvis mögel så bör man före behandling för bästa resultat ta reda på absolut var man har problem med detta. Det lättaste sättet för just mögel är att betala för in en mögelhund som söker igenom huset och letar opp alla anfall. Därnäst gör man en mögelsanering med Fulstopp för att få dän alla angrepp. Det kan till en börja verka som en aning dyrt att anlita en mögelhund för att söka igenom huset, men om problemet är smått omfattande så kommer det betala sig då det är viktigt att få bort allt. Om man inte får bort hela angreppet så kan det fortsätta expandera utan att man märker det och i värsta fall så kan det leda till att man måste renovera vilket är långt mycket dyrare än att dyra betala för in en mögelhund.

Fulstopp är enkelt att begagna då man bara blandar det med vatten. Proportionerna för att rengöra är en liter Fulstopp blandat med 29 liter vatten. Sedan finns det ett par metoder som man kan använda det på:

Metod 1
Man sprutar, penslar, borstar, svampar alternativt rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sedan lämnar man det att torka och låter regnet dumpa bort påväxten. Svårare än så är det inte. Det tar ungefär ett år för påväxter på hustak att spolas bort totalt och ett par till tre år för det att spolas av från fasader.

Metod 2
Man sprutar, penslar, borstar, svampar alternativt rullar på den utspädda Fulstoppsblandningen på ytan som man vill behandla. Sen lämnar man det att torka i minst en dag samt upp till hela fyra veckor. Sen sköljer man av bort alla påväxter med vattenslang. Man kan även använda högtryckstvätt, men inte om det är en träfasad då fukten då kan tränga in i väggen. Till slut lägger man på ett nytt lager med Fulstopp och låter det torka, detta fungerar som det skyddande lagret på ytan.