Vad ska man tänka på vid en alg och mögeltvätt?

Är man husägare kommer man förr alternativt efteråt, med lite otur, att behöva genomföra en alg samt mögeltvätt på sitt hus. Det finns en massa olika metoder och många hävdar att det finns lika många metoder som det finns problem med alger samt mögel.

Främst och framförallt måste man men identifiera ett eventuellt alg- eller mögelangrepp. Det gör man lättast igenom att börja söka på de punkter där dessa angrepp oftast, alternativt lättast, erhålla. Det brukar vara källare och badrum samt andra utrymmen med bristfällig dränering, där det finns betong som har påväxt eller befinner sig täckt eller bakom en installation av kakel.

Man kan som lekman känna igen ett alg- eller mögelangrepp därför dess rätt så unkna och dåliga arom. Man ska så snart man får reda på ett sådant angrepp se till att gå till botten med det. Dessa angrepp är lite som problem med bilen, ju längre tid det går till man fixar problemet, ju mer kommer det att kosta att förbättra det, och kostnaden stiger exponentiellt omsider.

Man kan, för att försäkra sig att man verkligen har ett problem, ta in en mögelhund som sedan söker genom huset samt indikerar exakt var man har bekymmer med mögel. När man väl planlagt samtliga angrepp i sitt hus ska anträda sin alg- och mögelsanering så inom kort som möjligt. Beroende på hurdan seriöst angreppet är kan man antingen göra det själv (vid mindre och ytligare angrepp), eller välja att hyra in en kunnig saneringsfirma som till exempel Anticimex alternativt dylikt. Kostnaden att hyra in en kunnig firma är rätt så hög, men om angreppet har gått på djupet är det bättre att hyra in proffs som tar hand om problemet helt samt hållet, jag gör åter hänvisning till kostnaden vid problem med bilen.

Det finns en rad med olika rengöringsmedel som man kan använda för att genomföra sin alg samt mögeltvätt och det är stor skillnad på kostnaden för att inhandla dessa rengöringsmedel. Det kan börja på enbart ett litet antal kronor per liter samt ända opp till många hundra kronor per liter. Samt det behöver inte alltid vara det dyraste som är det bästa.

I en undersökning som Folksam härförleden med många av marknadens dominerande rengöringsmedel mot alger och mögel så visade det sig att inget av rengöringsmedlen minsann lämnade den tvättade ytan totalt mögelfri efter ett år. Samt det flest flagranta var nog att det som slog de flesta av de andra rengöringsmedlen var en blandning av Yes diskmedel och vatten. I samt för sig lämnar denna korsning fortfarande lättare påväxt av mögel efter ett år, men gentemot många andra rengöringsmedel så var detta ett mycket bra resultat. Mycket få andra rengöringsmedel lyckades faktiskt klara ett hyfsat bra resultat, och ingen av de rengöringsmedel som vara bättre lyckades helt avlägsna all antydan till påväxt av mögel.

Det går alltså att fullborda en alg och mögeltvätt till en relativt låg kostnad, blott två få kronor per liter, med vanligt diskmedel.