Använd en ejektorflaska och bli av med mossan

Många vill inte ha mossa i sin trädgård. Men i trädgården så blir man inte glad av att se den här grönbruna växten, och man behöver ett bra medel mot mossa samt en ejektorflaska för att bli av med den.

Ingen mossa kan motstå Mossa GTI eller Järnsulfat Turbo. Medlet dödar på ett effektivt sett mossan. Med rätt utrustning går det lekande lätt.

spridare

Så fungerar en ejektorflaska mot mossa

Det fungerar som en sprinkler. Med vattenslangen påkopplad kan man kontrollera spridningen va medlet. Det är en av de mest effektiva metoderna.

Den medföljande dunken har en automatisk blandning. När man är redo är det bara att köra igång.

Man kan antingen kör med GTI eller Takrent.

Det går också bra att använda GTI och Takrent Turbo till olika typer av tak. Man får en särskild takblandning för detta. Man måste tänka till en extra gång om man jobbar med tak.

Man tjänar på att skrapa bort synlig mossa. Sedan kan man använda vatten för att få bort allt det lösa. Om det fastnar i rännan får man göra rent den.

När taket har skrapats rent med skrapa så kan man behandla med Tak GTI som kommer att döda den mossa som fortfarande finns kvar. Man lämnar det hela på taket och kan sedan se fram emot att det förblir mossfritt.

Det finns en plan B men den tar längre tid. Spruta på rikligt med Bensaltensid eller Takrent Turbo. spridare gräsmatta Om några månader har mossan regnat bort.

Spar ejektorflaskan och dunken för framtiden. Flaskan är ganska dyr och kan återanvändas. Man kan göra egna blandningar sedan genom att blanda i järnsulfat. 15 kg järnsulfat kostar mindre än en Mossa GTI. Till tak kan du använda Bensaltensid.

Ejektorflaskor kan du köpa på nätet.

allt-fraktfritt.se finns både tom ejektordunk, smart dunk, spridningsdunk, järnsulfat, Fulstopp, Bensaltensid med mera. Allt-fraktfritt.se har också egna konkurrerande varianter på Tak GTI, Mossa GTI med flera under egna namn.

Det blir mycket billigare att beställa från tillverkaren. De brukar vara starkare blandningar också. Se upp så att du inte använder får lågt vattentryck och förstör blandningen. Har man då lite starkare blandning så funkar det ändå = fler nöjda kunder för allt-fraktfritt.

Gör det själv eller be om hjälp

Tanken med ejektorflaskor och dunkar med färdigt mossmedel är att man ska kunna utföra arbetet själv. Om man ska jobba på taket så måste man skydda sig på rätt sätt. Takmedlen är väldigt högt koncentrerade.

Man kan ju ta in hjälp av familjen men man kan göra det själv också. Det går ju också att hyra in professionell hjälp men då kommer det att kosta bra mycket mer än när man själv köper mossa GTI och tar hand om spridningen på egen hand.

Man får helt enkelt avgöra hur mycket tid och pengar man vill lägga på projektet. Man måste ju ändå ta bort mossan.