Bevara miljön och mixa ditt eget snus med glycerin

Visst är smak samt arom betydelsefulla då man planerar att göra sitt eget snus, men det krävs andra viktiga ingredienser också. Visst går det att bara blanda tobak, men utan glycerin får du inte rätt konsistens, längre hållbarhet och den förhöjda smakupplevelsen. En del sötma men framför allt har glycerinet en konserverande effekt.

Vilket är differensen på glycerin samt glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Vill du vara helt säker på att det är samma produkt? Ja, det är 2 namn för exakt samma produkt. Namnet Glycerin är numera ersatt av Glycerol.

glycerol

Glycerol är en mycket söt tung och trögflytande vätska som dessutom har en väldigt hög kokpunkt. Glycerol är den tillsats som ger fyllighet I vin.

Glycerin har också ännu en positiv egenskap, det är fuktbevande och avdunstar inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Glycerol går att lösa upp i vatten och alkohol men det är inte lösligt i olja. Glycerinets fuktighetsbevarande egenskaper utnyttjas i en mängd olika hudvårdsprodukter och som vi tidigare informerat även vid snustillverkning.

Glycerolens egenskaper att ge en svag sötma och fyllighet används vid vintillverkning. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Korrekt typ av glycerinet i ditt snus så är du på den säkra sidan.

Glycerolen förekommer i väldigt många hygienprodukter. Munvatten till exempel där dess bakteriehämmande egenskaper utnytjas. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.

En anpassad mängd glycerinpreparat och att det är för internt bruk är viktigt när man blandar eget snus. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Ingen bra idé att chansa hej vilt. Har man inte gjort eget snus förr så bör man först och främst se till att få ett bra och välbeprövat recept som man kan lita på.

Då det är tid för för dig att handla glycerol bör du kolla priser på internet i första hand

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

Du får den hemskickad snabbt efter din beställning så du kan börja tillverka snus. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. Köpa glycerol Som du har sett är detta inte en produkt som bara lämpar sig för snustillverkning. En variant kan vara att läsa hur man gör slime eller såpbubblor. Snus och Slime vilken kombination!