Det kan räcka med aromolja till att skänka ditt hem en mycket trevlig vällukt

I denna artikeln vill jag introducera hur du kan få ditt hem till att bli välkomnande samt mycket mysigt med hjälp av aromatiska oljor. Många sätt att använda aromolja, men först ska vi titta närmare på dess dofter. Något av det skönaste i aromterapiväg är att få en grundlig massage med eteriska oljor och att efteråt känna sig totalt avslappnad, tillfreds med livet och lugn. Det är ett av många sätt att utnyttja aromolja eller doftolja som den också kallas, men den kan också smaksätta drycker.

Hitta aromolja och eteriska oljor som du föredrar doften på.

Då gäller det i första hand att hitta de oljor vars dofter passar dig. Mandarin- och Limeolja är populära och upplevs av många som fräscha, medan en del tycker de är alldeles för fruktiga. Många är dock överens om att oljor som pepparmintolja och eukalyptusolja ger en känsla av friskhet och kanske också lite kyla vilket man kan vara intresserad av en mycket varm sommardag.

eteriska

Experimentera med olika oljor och deras helt olika dofter och var en dofternas upptäcktsresande. Skaffa några doftkrus med ljus så kan du börja experimentera med olika oljor som gör dig avslappad och på gott humör. På Internet kan du söka upp någon svensk e-shop som säljer olika oljor med bra kvalité, exempelvis allt-fraktfritt.se.

Den doft som passar bäst att vara rogivande är inte samma som den som ska pigga upp dig kulna vinterkvällar.. På vintern passar det bäst med doftkrus med ljus i så du får både ljus och en varm miljö. badolja En uppiggande ETERISK OLJA olja i en vattensprayflaska som man puffar med då och då kan rädda en varm sommarkväll.

Gör din egen munspray med en liten sprayflaska, vatten och 4-5 droppar pepparmintolja. Skaka före användning. Du behöver inte nöja dig med smaken eller doften från bara en olja, blanda olika och skapa egna favoriter.

Förmodligen – om du har små barn hemma – så älskar de att utforska olika dofter. Om ni har problem med löss hos era barn som går på dagis eller förskola, prova att applicera lite aromolja bakom öronen på barnen. Löss tycker inte om den doft vi tycker om så de håller sig borta.

Undersöka även nya smaker på kaffet samt på mineralvatten

Blanda ett par aromoljor i vatten som du kolsyrar och skapa nya smaker. Trött på blaskigt kaffe, med samma smak år efter år? Ge det en kick med en droppe aromolja.

Hundratals olika smaker kan ge ditt gamla brygg- eller kokkaffe en knuff mot nya upplevelser. En droppe eukalyptusolja i kaffemuggen ger dig en doft av himmelen. Visste du att du inte behöver åka hela vägen till Gränna för att njuta av en polkagris? Pepparmintolja fixar det. Vi måste påpeka det igen, det finns absolut inga gränser vilka smaker du kan trolla fram med olika aromoljor. Varje liten flaska ger många droppar, så prova på utan att vara rädd att din nya smak kostar en massa.

Det här kan man göra på morgonen eller kanske på eftermiddagen på jobbet då man behöver lite mer energi och något som får en att bli på riktigt gott humör. Pepparmintoljan i kaffe eller kolsyrat vatten ger också en välmående mage och frisk andredräkt.

Var inte alldeles för försiktig, ta ut svängarna och prova dig fram. Ta steget till nya smaker som du kanske inte ens har hört om förr. Om du ser till priset kostar aromolja nästan ingenting per droppe. Har man familj så behöver man ju lite olika smaker så att alla får något som de gillar och det ska man tänka på då man beställer oljorna.