Det sägs ju att man ska starta eget i kristider

Ett bra sätt att komma igång efter att ha starta eget är att bli återförsäljare av produkter som Grönfri.

Vissa branscher är förknippade med lägre kostnader än andra. Många väljer att satsa på det nu.

Inte mycket arbete måste till, det är bara att köra igång. Preparatet är hur bra som helst. Kunderna vill att du behandlar löpande. Man blir nästan förvånad.

Ingen dag är den andra lik när man har en egen rörelse. Det växer ju mossa lite varstans. Kan du få in en fot i branschen så är mycket vunnet.

ta

Dra igång och starta eget

Du behöver inte börja i stor skala. En budget på ett par hundra är allt som behövs för ett lyckat jobb. Byggplast hjälper förstås.

Det verksamma ämnet dödar mossan direkt.

Marknaden är större än du tror. Expandera till att ta hand om trädgårdsmöbler också.

Tänk utanför boxen. Många har smutsiga fasader på sina hus. Snabbare jobb finns inte.

Så tjänar du mer pengar på samma uppdrag. Det gäller förstås att du jobbar med ett bra medel mot påväxt som Grönfri eller Påväxtstopp.

Planera dina inköp för att maximera din vinst. Det är vanlig Bensalkonklorid som det rör sig om. Om ingredienserna är desamma så spelar det mindre roll vad märket heter.

Välj styrka efter behov. Ju mer du blandar ut det ju drygare blir det.

Det är inte billigt att takbehandla direkt. Så är det. Höga kostnader är det. Detta efter ROT avdrag – ROT betalar ytterligare 1000 till takbehandlaren.

Det kan du tjäna på. Det kan röra sig om 10-tusentals kronor.

Det är inte allt. Hör av dig till Påväxt-fri för att kolla med dem vad deras produkter kostar. De kan ordna bra priser till dig.

Oftast krävs det ingen registrering eller intyg. Det mesta är redan förtryckt och klart. Sök engagemang hos Frilans Finans i Sverige.

Jobba bara med kunder som du litar på.Googla på syna.se. Det är inget fel på förskottsbetalning, även om det verkar så på diskussionen ibland.

Om pengarna rullar in så kan du bilda bolag istället. Då är bolaget juridiskt ansvarigt och inte du. Skaffa företagsförsäkring. Företagsskatten är viktig också.

Du kan starta på din fritid. Ibland kan du ta extra betalt vid veckoslutet. Ett bra sätt att dryga ut lönen på.

Hur kan du hitta kunderna till din nya verksamhet?

Sprid ordet om din verksamhet. Många gör misstaget att starta eget utan att veta hur de ska göra.

Du kan till exempel få hjälp med att bygga en enkel hemsida som fungerar som visitkort och som gör det lättare för folk att komma i kontakt med dig. Sociala medier också. Lokala Googleannonser som bara visas på din ort är ett annat sätt.

Hör med andra hur de gjorde. Prenumerera på Google alerts om spruta tak, ta bort alger, mossbekämpning etc.

Det viktigaste är att du annonserar så att folk vet att ditt företag finns. Annonsera i lokaltidningarna. Svårt är det inte. Det finns särskilda tavlor som du kan annonsera på. Finns ofta i butiker och fungerar utmärkt.

Sedan flyter det på som ett rinnande vatten.
ejektorspridare
Vissa villaföreningar kan vara intresserade. Annonsera online.

Medlet är inte särskilt dyrt.

Hur mycket ska du ta betalt

Till att börja med är det smart att starta eget med en rimlig budget vilket du får när du inte behöver så mycket utrustning. Kanske behöver du inte köpa allt direkt. Du kan också se om det finns starta eget bidrag som kan hjälpa dig ytterligare på traven.

I och med att du inte behöver anställa någon för att komma igång med att ta bort påväxt på tak har du minimala kostnader för driften och därmed bör det inte ta lång tid innan du kan börja gå på plus.