Druvsocker skänker dig ork när du tänker träna

Ett vanligt fel är att människor tror att druvsocker samt vanligt socker är samma sak. Om du gissar att druvsocker, som är en glukos, också kallas dextros har du helt rätt. Glukos sägs vara en enkel sockerart, så om du ser dess kemiska formel C6H12O6 så vet du att det är dextros. Om man behöver en energikick så är det klart att man kan äta något sött, men det finns fördelar med att välja druvsockret då det ger en mycket snabbare effekt än vanligt socker. Inför nästa träningspass prova att lite dextros för att se om du märkder någon skillnad på din energinivå.

När man är i behov av mer energi snabbt, pröva druvsocker.

druvsocker

I vissa situationer kan det krävas extra energi. Det kan ske då man behöver studera inför ett prov, då man ska jobba långa timmar eller då man behöver köra ett träningspass trots att man känner mer för att bara lägga sig på en soffa. Det är i sådana situationer det kan vara bra att komma ihåg att druvsocker kan vara din räddning istället för en massa godis.

Om du behöver extra energi stoppa inte i dig en massa kakor och godis där de mesta kolhydraterna hamnar kring buken. Ett piller dextros kanske är allt du behöver för att “komma på fötter” igen.

Kan någon frukt som vindruva skänka mej samma energikick som dextros?

Det heter ju druvsocker så du har slagit huvudet på spiken. Kruxet kan vara att man måste pressa i sig en mängd druvor för att få i sig samma mängd som i ett litet piller. Det är med hjälp av fotosyntes som druvorna skapar sitt druvsocker. Ett klart bättre val än godis eller vanligt socker är detta alternativ.

För många så är den stora fördelen med att köpa glukos i en behändig förpackning att man kan använda sig av sockret på ett så smidigt sätt. Det är klart att man kan ta med sig en bärkasse med vindruvot till träningspasset. Ett par tre teskedar pulver i vattenflaskan du har till träningen räcker.

Köpa druvsockret på nätet druvsocker billigt alternativt i ordinarie butik.

Det är inte så svårt att hitta bra druvsockerprodukter. På nätet kan du i lugn och ro söka efter just det druvsocker du vill köpa och ofta fraktfritt. Tips: Leta efter enkilos påsar, de har ofta bäst prisbild.

Köp flera paket så inte ditt eget lager tar slut. Det här kan också vara smart att göra inför en resa då man vet att det kan behövas lite extra energi då man kanske ska ge sig ut på fysiska strapatser.