Du vet väl att du kan desinficera med ytdesinfektion

Den rådande pandemin gör att många känner oro. Ingen har ju råkat ut för denna sjukdom tidigare. Regeringen stakade tidigt ut en egenhändigt komponerad väg gällande coronaviruset. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Så desinficera du på rätt sätt

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Du kanske tror att det är bra bara för att handdesinfektionen har en stark lukt? Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Om du vill använda handdesinfektionsmedel kan det vara klokare att välja en antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray, som inte har alkohol. Det ersätter inte den dagliga handtvätten. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

En antibakteriell handtvål ger ett bra skydd. Men kom ihåg att tvätta ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Det gäller oberoende av om du visar några symtom. Det är viktigt att använda tvål. Det ger ett bra grundskydd.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

I ditt hem finns det alltid bakterier. Handtag är en stor smittokälla för sjukdomar. På samma sätt kan smitta ta sig in i ditt hem via ytor på saker som du köper.

När det råder pandemi är det särskilt viktigt att tänka på detta. Du kan behandla matvaror, frukt, grönsaker och annat som du köper hem med bakteriedödande kolloidalt silver som är lätt att spraya på och låta torka och äta efteråt. Sådant kan ha en god effekt på bakteriedödandet på lång sikt. Det är bara att puffa på det som du just har kommit hem med för att döda eventuellt virus.

Se till att skydda dig oberoende av årstid

Glöm bort apotekens handsprit. På senare tid har antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion seglat upp som favoriter som ett alternativ till handsprit.

Kombinationen av en bra antiseptisk tvål och en smart bakteriedödande spray bör du alltid ha tillgång till. Ha dem hemma jämt. Sprayen får bara användas på säkra produkter.

Ytdesinfektion

Vad är ytdesinfektion?

Genom att ha en god rutin för ytdesinfektion håller du dig och ditt hem bakteriefria. Man kan föra coronaviruset vidare utan att veta om det. Därför måste du tänka på vad du tar i.