Du vet väl att mjöd eller honungsvin är samma grejor.

Det drack man ju förr. Många svarar säkert mjöd och honungsvin.

Du kan brygga mjöd hemma och om du gör på rätt sätt kan det bli riktigt gott. Köp hem utrustningen som krävs för att göra mjöd hemma.

Kanske har du hört talas om mjöd och honungsvin

Vet du vad mjöd är för någonting? Det är faktiskt så att honungsvin och mjöd är samma sak. Honung och vatten blir mjöd. Inte bara Sverige och norden har en rik mjöd historia.

Faktum är att det finns språk där man använder samma ord för mjöd och honung på grund av den gamla traditionen av att göra mjöd på honung. Ibland kallas det för honungsvin mjöd men smaken är inte alls som ett traditionellt vin.

Vad behöver du för att brygga mjöd hemma i köket?

För det bästa resultatet måste du göra på rätt sätt. Flaskor, kärl och jäsrör med jäsmätare kan till exempel vara bra att ha.

göra

Glöm inte vatten honung och jäst för att det ska jäsa bra. Du kan göra mjöd med lokala ingredienser. Då blir det verkligen traditionellt svenskt honungsvin!

Kanske känner du redan till hembryggning-se och deras produkter. Det färdiga resultatet kan variera.

Vill du ha en mjukstart så börja med den billigaste mjödsatsen från samma webshop. Inte är det svårt.

Det är värt att känna till. Du ska koka upp honung i vatten och då gäller det förstås att du har ett kokkärl med plats för den mängd vatten som du ska koka i. Se till att ha bra koll från början.

Blomsterhonung är det som gäller. Övning ger färdighet. Du kan använda olika verktyg för att lösa det. Diska ur burkarna snabbt efteråt så att det inte fastnar.

Ha noga koll på temperaturen under tillverkningen

Ha rätt typ av termometer. Det får inte vara för kallt och inte för varmt. Ofta gillar inte jäst värme.

Att göra mjöd tar sin tid. Jäsningen går snabbare och smaken blir bättre med en ingredienssats för mjöd från hembryggning.se pga. Så fungerar det.

Det behövs inga vinkorkar till mjöd, det lagras lika bra med vilken kapsyl som helst. Honungsvin Effekten blir enorm. En månad ska det vara. Med tiden kan det mäta sig med vilket vin som helst.

Kanske hade vikingarna rätt ändå? Det fanns både vin och mjöd och det finaste och godaste var mjöd. Man gillar ju olika.

När allt är klart har du ett honungsvin i världsklass!