Du vet väl handtvål är en bra form av handtvätt?

Handhygien är av extra stor betydelse just nu. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. Pandemin har öppnat upp ögonen på folk, nu inser man att handtvätt är viktigt.

Räcker det inte med handsprit för att få rena händer?

När coronaviruset satte skräck i hela Europa var det många svenskar som började köpa en massa handsprit. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Handspriten är inte ens särskilt effektiv till exempel mot vanlig förkylning. Handtvätt är mycket bättre. Vi har känt till det länge.

Använd handtvål för att skydda dig

desinfektionsmedel

Genom att använda en antibakteriell tvål dödar du smittan snabbt och enkelt. En antibakteriell tvål är inte skadlig, men det kan alkogel vara. Om du har känslig hy har du ännu större anledning att använda bakteriedödande tvål. Många väljer att köpa Smittstopp handtvål.

I förkylningstider är det extra viktigt med bra rutiner för handtvätt. Tvätta händerna i minst 20 sekunder. Skölj sedan händerna.

Det är också viktigt att tvätta händerna regelbundet. Inarbeta en vana där du använder dig av handtvål. när du tvättar händerna. Det är viktigt att tvätta händerna direkt när man kommer hem. Tänk på att även ha tvål i köket. Då glömmer du inte så lätt.

Då kan du få bakterier på händerna!

Här har vi en mycket viktig fråga som du ska ställa dig då du fundera på hur du kan desinficera dina händer på bästa möjliga vis. desinfektion spray Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Tänk också på att använda bakteriedödande medel. Men du får inte glömma att använda bra handdesinfektionsmedel. Har du provat den bakteriedödande sprayen?

Försök att interagera med andra. Du kan bli smittad av andra. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Dra ditt strå till stacken

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Se även över lagret på jobbet.