Handsprit dödar inte coronaviruset så köp inte handsprit

Handsprit behövs inom vården för att döda bakterier, mot virus är det verkningslöst. Mot coronaviruset är handspriten verkningslös.

Kunderna tror att handspriten fungerar och säljande företag jublar och säljer allt de kan leverera.

På hemsidor och bloggar lär man ut att handsprit fungerar mot virus och corona pandemin.

man brukar påstå att coronaviruset är ett annorlunda virus med fettlösligt skal som alkoholen löser upp och sedan länkar man till en säljare som ger provision på alla köpare man skickat.

Handspritvarning – läs detta innan du använder handsprit

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Fettet i hudens porer tvättas delvis bort av alkoholen.
När handspriten torkat står händerna helt utan skydd mot coronaviruset smitta.

Alkoholfri handdesinfektion fungerar däremot. Finns fortfarande att köpa på prisad.seRelaterade produkter som antibakteriell handtvål och desinfektionsmedel finns också.

ytdesinfektion

Professor i bakteriologi uppmanar alla privatpersoner att kasta all handsprit

Handsprit fungerar inte mot Coronaviruset. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Handsprit är verkningslös mot virus och har endast effekt mot bakterier.
– Jag uppmanar alla att kasta all handsprit.
– Jag kastar alla flaskor som jag hittar på arbetsplatser och sådant. Man bör däremot använda handsprit om man arbetar på sjukhus och inom vården.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Blanda inte egen handsprit

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

Tiotusentals människor blanda egen handsprit av T-sprit efter recept som sprids på nätet.
Denna illaluktande blandning skall sedan användas på händernas känsliga hud i veckor.

Bloggare och även tidningar sprider dessa recept utan minsta eftertanke. T-Röd säljer som smör i solen.

Problemet är till att börja med att handsprit inte fungerar mot coronaviruset. Vad man gör är att döda hudens bakterier som annars skulle angripa coronaviruset.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. Klicka här för att gå till coronaviruset.info. Olika ämnen är tillsatta denna tekniska sprit för att göra den odrickbar. Därefter har man tillsatt färgämne.

Inte precis en blandning en hudläkare skulle rekommendera att hälla på händerna.

Blanda din egen fungerande handdesinfektion

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Det är äkta vara från en svensk godkänd tillverkare av desinfektionsmedel.
Värt att nämna för nu lär det dyka upp en massa hemtillverkade produkter, som om de en ens fungerar, tillverkaren har vare sig den kunskap som krävs, godkända lokaler, utbildad personal eller erforderliga tillstånd.

Vem kan leverera desinfektionsmedel när det verkar vara slut överallt?

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Bland annat har det sålts miljontals liter verkningslös handsprit till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion och desinfektionsmedel är slut i hela EU. Tomflaskor att fylla nyt i är slut i hela EU. Även glycerin är slutsålt på de flesta ställen. Bakteriedödande ämnen som används i desinfektionsmedel är slut på fabrikerna.

Tillverkarna fyller i den takt de kan få råvaror men det räcker inte.

En del säljande företag är så fräcka att de säljer utan att ha varor att leverera. Leveransen skall ske någon gång i framtiden, när är okänt. Beställaren kan bara hoppas.

Desinfektionsprodukter i normalstorlek 1/2 liter är just nu slut överallt. Bakteriedödande tvål är också slut.

Men inte i dessa nätbutiker:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Dessa butiker har normal bara sina egna stamkunder. Deras egna kunder känner väl till dem men i övrigt är de inga stora aktörer. Google har inte an aning om att dessa företag kan leverera när jag söker på Köpa Handdesinfektion.
Google har inte en aning utan skickar sökarna till butiker som inte kan leverera.