Hur drabbar coronavirus arbetslivet?

Måste du jobba mitt under coronavirus pandemin? Din arbetsplats kan ge dig skydd mot coronavirus. Alla lovar guld och gröna skogar och det är inte säkert att det fungerar.

Många tror fortfarande att handsprit ger skydd mot coronavirus.

antibakteriell

Myten har levt kvar i många år. I början ville ju alla ha handsprit. Man behövde dock inte köpa handspriten.

Tvål och vatten räcker långt för att bekämpa coronavirus. Alkoholen är överflödig. Faktum är att desinfektionssprit fungerar inte mot en förkylning, vinterkräksjukan eller influensa.

Handspriten kan skada dig. Efter en spritning är det inte mycket kvar som skyddar huden mot angrepp. Det är känt att våra vanliga virus överlever handspriten.

Det torkar även ut händerna. Fettet löses upp. Då kan du få sår och hudproblem. Handsprit innehåller en massa kemiska ämnen.

Köp en vattenbaserad handsprit istället.

Köp en bakteriedödande tvål, det fungerar lika bra. En antiseptisk tvål, som tex. Smittstopp handtvål, är mycket viktig oavsett om du vill undvika smitta av Corona eller något annat.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Arbeta in rutiner för handtvätt. Det är ju inte säkert att dina kollegor är lika noga som du. Det är på liv och död just nu.

Använd en bakteriedödande tvål då har du kommit en bra bit på vägen. desinfektionsfabriken sortiment Förklara med ett mejl eller under ett möte hur mycket ni kan göra för varandra genom att helt enkelt sköta handhygienen med tvålen som fungerar så bra.

Har du använt antibakteriell spray för ytdesinfektion?

Nu måste alla se till att man har ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. Alla kanske inte bryr sig lika mycket som du, det måste du vara uppmärksam på.

Du kan spraya med en antibakteriell spray på handtag och bord. Om du gör det till en rutin tänker du inte på att du gör det. När du har tvättat händerna bör du ta med dig din bakteriedödande spray och spraya med den innan du tar i ett handtag.

Antibakteriell handdesinfektion finns även som spray. Så tar du hand om svåra bakterier. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.