Hur verksamt är handsprit mot pandemi?

Virus finns i många olika varianter. Det nya Coronaviruset har ett speciellt hölje. Då kan vi utrota det lättare. Men ska du använda dig av handsprit för att inaktivera viruset eller bör du se på någon annan form av desinfektion?

bakteriedödande

Först och främst måste man förvissa sig om vilket virus det handlar om, sedan kan man behandla pandemi. Många ser detta som en ursäkt för att ha en god hygien för stunden. Att använda rätt typ av desinfektion kan vara avgörande vid en pandemi.

Handsprit eller tvål – vad ska man välja?

Det är lätt att tro att handsprit skyddar vid en pandemi. Det är lätt att svara på. Tvål angriper viruset på ett visst sätt. Man ska inte underskatta kraften i tvål och vatten.

Det står klart att regelbunden handtvätt är bättre än regelbunden användning av handsprit. Det är möjligt att handspriten kan bryta ned vissa delar av coronaviruset. Det är inte en hundraprocentig metod.

Handtvätt är dock inte överlägset handspriten, de båda metoderna ger ungefär samma resultat. Det finns andra desinfektionsprodukter att använda sig av.

Köp alkoholfri handdesinfektion

Många blir besvikna på hur handsprit presterar. Det räcker inte med att strö på lite grann. Om du inte gör det blir inte handspriten antibakteriell.

Då kanske du ska köpa en bakteriedödande tvål istället. Du måste välja en desinfektion typ som ger dig ett korrekt virusskydd

Du vet väl att desinfektion inte är det bästa valet? Alla medel fungerar inte på samma sätt. Vid pandemier är det viktigare än någonsin att ha ett fullgott virusskydd.

Det är viktigt med bra rutiner för desinfektion

Många inleder rutiner för desinfektion alldeles försent. Om du är van vid att alltid använda handtvål då du går på toaletten är det en mycket bra start. Du får ett virusskydd som är konstant uppdaterat helt enkelt.

virusskydd

Det är inte ovanligt att man struntar i att tvätta händerna efter ett toalettbesök. En vanlig uppfattning är att man bara behöver tvätta händerna om man tagit i något. Men du rör vid ytor inne på toaletten och det betyder att du kan få med dig smitta med ut från det rummet.

Ett bra virusskydd kommer inte gratis

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Men snart skulle vi första hur allvarligt det var.

Handdesinfektion är viktigt men när det är fråga om en smitta som är så pass smittsam som coronaviruset kan det krävas mycket mer än antibakteriell tvål för händerna. Nu finns antibakteriell spray att köpa i handeln. Det ger ett virusskydd på flera sätt både i hemmet och på arbetsplatser.

Använd bakteriedödande produkter

Nöjer du dig med att köpa apotekets handsprit? beställa handsprit Det är inte sant. Det är inte säkert att handspriten biter mot virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Säkerheten handlar inte bara om att dina händer blir rena från virus och bakterier på riktigt. Det är viktigt att välja rätt skydd. Välja då hellre andra produkter. Speciellt om du ska applicera flera gånger om dagen.

Tänk på att välja vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion. Smittstopp och Forte handdesinfektion finns i handeln idag. Använd det på händerna.

Du kan spraya grönsaker med kolloidalt silver och ändå äta dem när sprayen har torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Bra desinfektion är användbart även i mer normala tider. Du kan ta med sprayen överallt.
Vi har ett mycket bättre förhållningssätt till användandet av tvål. På senare tid har det även lanserats antibakteriella sprayer som du kan köpa och använda.

Då är det dags att börja vara noggrann!

Många gör misstaget att vänta för länge med sin handdesinfektion. Om du redan har vanan inne för att tvätta händerna så är det ingen fara.

Dessutom kan du se till att ha ett extra alkoholfritt handdesinfektionsmedel hemma som är mycket bättre än handsprit mot virus. Om du bara vet hur sortimentet ser ut så kan du vara väl skyddad vid en pandemi.

Du kan desinficera händerna på ett skonsamt och effektivt sätt

Händerna tål inte ett konstant användande av alkospray. Om du använder desinfektionssprit som torkar ut huden kan det leda till sår. Det är inte en särskilt angenäm upplevelse.

Coronavirus och andra virus tar sig lätt in via sår. Fundera på det nästa gång du ska använda handsprit mot pandemi. Vattenbaserad handdesinfektion som Smittstopp, Forte och Pandemstop är dödar alla smittämnen och coronaviruset. Det torkar inte ut huden.