Hur vet jag att handdesinfektion verkligen skyddar mig?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Då vill man ju inte bli smittad. Men finns det handdesinfektion som det verkligen går att lita på?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Du behöver inte köpa handsprit mot virus.

smitta

Prova att köpa tvålar istället för handdesinfektion handsprit mot virus

Handspriten fungerar inte bättre än något annat preparat. Om vi lyssnar på experterna visar det sig att handsprit mot virus inte alls är säkert.

Några av våra vanligaste virus tål handsprit. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

dax

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Då vill man inte också bli coronasmittad. Då kan du köpa produkter som Forte eller Smittstopp istället.

Du bör välja en bra tvål istället för handsprit mot virus. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Det är enkelt att desinficera ytor

Om du vet hur du ska inleda din handtvättrutin så är du bättre skyddad. För att du ska få fullgod handdesinfektion mot smitta måste du använda tvålen tillräckligt länge. Tvätta händerna i 20 sekunder.

Du måste alltid tvätta händerna. Inled en rutin som du sedan håller dig till. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Om du tvättar händerna så får du ett bra virusskydd. alcogel Då kan du ju inte ta i smutsiga handtag sedan. Då är du tillbaka på ruta ett igen och det är ju inte bra.

En antibakteriell spray underlättar vardagen. Bruka sprayen där du tycker att det behövs.

Använd den bakteriedödande sprayen på alla ytor som du kommer i kontakt med. Det kan minska smittan. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Använder du sprayen så slipper du oroa dig.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Du bör jobba med god handtvätt och använda en riktigt bra bakteriedödande tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.