Klara det mesta med bikarbonat

Vissa saker kan man ju inte vara utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Ett exempel på detta är bikarbonat.

ekologisk

Kanske visste du inte att bikarbonat är en form av salt. Men kom ihåg att inte blanda ihop det med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så enkelt i vatten. Här ska vi ta reda på vad bikarbonatet kan användas till.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

bikarbonat fungerar utmärkt mot halsbränna. Magsyran som transporteras upp har ett lågt PH-värde. bakpulver Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Man kan ju köra med olika huskurer mot halsbränna.

Blanda en tesked bikarbonatet i vatten och drick. Om man gör detta innan man äter något så ger det bäst effekt. Det finns andra användningsområden för natriumvätekarbonat också, man kan ju bleka tänderna.

Må bättre när det är rent

Bara det är rent i kök och badrum. Ta bort kalk enkelt med bikarbonat.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det här är verkligen en effektiv metod som är skonsam för dig och för miljön. Köp hem storpack om du ska städa mycket.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

I grunden är det samma. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat samt stärkelse och syra. Det är lite svagare.

Med bikarbonatet behöver du inte ta så mycket. Du kan halvera bikarbonatet utan problem.

Men bikarbonatet kräver en syrlig ingrediens. Lite juice blir utmärkt. Om du inte hittar något syrligt så kan du använda bakpulver istället.