Kommer du ihåg den klassiska Pommac-smaken?

Att testa läsk är kul. Du kan bjuda in till fest och prova det då. Med läskmaskinen kan du göra egen Pommac. Vissa kan inte känna någon skillnad på Pommac och Champis.

Du kanske inte är så insatt i hur läsken ska smaka? Men spelar det någon roll? Det spelar väl ingen roll vad det heter bara det är gott?

Pommac är en klassisk svensk läsk som många känner igen

Pommac är ganska enkelt att peka ut i blindtest. Smaken är enkel att känna igen. Men du behöver inte köpa läsken på flaska för att känna smakerna.

Olika smaktillsatser fungerar minst lika bra. Fruktis och champis är samma sak hos allt-fraktfritt.se.SE och tillverkas av Aromhuset.

Du kan göra Pommac och Champis hur du vill. Du väljer. Du kan blanda som du vill med koncentrat. Du kan anpassa smaken med koncentraten. Välj också hur mycket kolsyra du vill ha.

Det är Aromhuset som vi pratar om. Det är ett företag som varit aktivt sedan 80-talet. Stora tillverkare som Sodastream och AGA kan inte vara med för varuhusen kräver så låga priser att enda möjligheten är att använda billiga sötningsmedel och ingredienser.

Vikingsoda gjorde en kupp. De tog upp fajten med Aromhuset. De fuskade med produkterna och använde billigare alternativ.

Aromhusets läskkoncentrat innehåller 80% mindre socker än sockersötat läskkoncentrat, som t. Du blandar 1 + 7 delar. Du behöver inte många droppar koncentrat.

Det smakar mycket

Smaksatt vatten är godare än många av de läskedrycker som säljs idag. Det blir mindre socker men samtidigt mer smak. Därmed så kan man också säga att det faktiskt är nyttigare att göra egen läsk. Oavsett vilken smak du väljer.

Aromhusets koncentrat smakar ännu mer. Först är sockret reducerat med 80%. Sedan lägger man i kostfibrer som löses i vatten.

Det resulterar i mer smak och mindre socker. Du vet väl att frukt också innehåller kostfibrer?

Du får många val med en läskmaskin. Det betyder att du kan göra egen Pommac. Det kan vara kul att testa.

Vi kan läsk i Sverige. Historiskt har Sverige haft bryggerier med väldigt många smaker. Vi är fortfarande med i toppen. Trots att Pripps numera är uppköpt.

Sockerdricka görs genom att man krockar päronarom med citronarom och får en unik god smak som inte smakar vare sig päron eller citron. Du kanske känner till att Saturnus var tidigt ute? Den används idag i Aromhusets läskkoncentrat, även i sockerfri Sockerdricka.

Champis och Pommac är de närmaste konkurrenterna idag. Det är en fruktchampagne och läsk på samma gång. Båda namnen anspelar på Champagne, Pommac är ett vindistrikt i Champagne. Champis heter Fruktis som koncentrat.

Fruktsoda när den är som bäst är smaksatt med lime och citron och luktar och smakar så. Drickan finns överallt men Pripps var nog bäst ändå. Bättre än Merri, 7Up och allt vad de heter.

När vi pratar om svenska drycker får vi inte glömma julmusten. Coca cola är världsledande inom Cola. Cuba Cola vann över Coca Cola i blindtest.

Grape Tonic är en annan svensk läsk. Apoterarnes läsk kommer från tiden då all läsk såldes på apotek. Vi har mycket att tacka Pripps för, de har alltid hållit upp kvaliteten.

Det är enkelt att göra egna blindtester hemma

Bjuda in lite folk som vill ha kul. Sätt på en lång mössa som går ned över ansiktet. Du talar om att du kommer att bjuda på tre olika drickor. Säg läskens namn.

Det blir roligast om det rör sig om snarlika smaker som tutti frutti och Champis. Nu häller du upp läsken. Sedan får de ge sitt utlåtande.

När testet är klart så visar du svaret. Pommac kommer att vara lättast att peka ut. Låt alla som vill vara med. Du kan ha en flaska läsk som förstapris.

Du kan bjuda på Pommac och Champis direkt också. Det blir förnöjsamt och säkert också mycket gott!