Man måste läsa allting om Svarta listan

Att ha möjlighet att vara uppkopplad på nätet nu för tiden anser jättemånga vara en grundförutsättning just för att handla, ta del av tips etc, men nätet har dessutom en dunkel sida med ökat spelberoende alldeles för lätta för att “köp nu – betala sedan”.

Svarta listan är ett utmärkt sätt att hålla någotsånär bra koll på Internets oetiska och skumma aktörer.

Med hjälp av en varningslista får du reda på om en sajt eller ett företag är kända för att vara oetiska elle lura sina kunder.

Behöver man verkligen Svarta listan då man läser nyheter?

Dagstiningarnas nyheter som finns på nätet måste väl räcka? SVD och andra tidningar tar ju upp problem som kan förekomma som till exempel att spelare med spelberoende anmäler bolag som Betsson efter att ha dragit på sig enorma skulder på deras spelsajter.

Svarta listan på företag i spelbranchen

Man kan få en hel del varningar via tidningarna, men de publicerar oftast de alarmerande nyheterna och följer sällan upp, som den stackaren som lurades in I ett spelberoende av en svensk laglig spelsajt. För alla spelare på nätet vare sig det gäller odds, spel finns sajten gertgambell.com med utmärkta tips och som även varnar för oseriösa spelföretag med sin Svarta listan.

Använd korrekt och bra varningslista

En mycket bra idé är att kolla aktuell och uppdaterad varningslista för det företag eller sajt du funderar att spela eller handla ifrån.

Svensk Handels Varningslista
Det är bara om svartlisningen är aktuell och inte gammal som man ska lite på dess information. I dagsläget är det väldigt många som skickar röd varningsflagg om Betsson men det behöver inte alltid varit så.

Var uppmärksam om den varningsinfo du läser är gammal, då bör du söka vidare efter ny information. Det är mest vanligt folk som skriver sina åsikter på Svarta listan eller i olika forum.

Det kan vara extra smart att surfa lite extra för att kolla vad icke professionella tyckare anser. Märker man att det är många som klagar så kan man ju konstatera att varningslistan hade god anledning till att ta med ett visst företag eller en viss sajt.

Det kan gå snabbt att hitta mer info för att verifiera om varningslistan haft rätt. Om kusten ser klar ut så är det bara att surfa vidare till sajten som man är intresserad av med vetskapen om att den med allra största sannolikhet är okej.

Man ska aldrig vara “blåögd” när man läser info online

Glöm inte bort att konkurrensen är tuff på nätet och det finns folk som tycker att det är helt okej att svartlista och baktala andra för att själv hävda sig. Att snabbt kunna avgöra om det är en riktig eller falsk kommentar är ganska lätt.

Generellt kan du lita på informationen från större tidningar, TV och företag som inte tvekar att skriva ut sitt namn. Däremot om den som skrivit ett inlägg, positivt eller negativt är anonym bör du hoppa över det inlägget.