Att brygga eget öl och ta sig igenom alla processer i bryggeriet hemma är lättare än vad man tror.
Finns det fler sätt att brygga på?
Förberedelse är viktigt
Något som ska sägas är att man alltid måste förbereda sig väl inför en bryggning. Vad man ska brygga är oviktigt, det krävs samma förberedelser. Det kan lätt gå åt skogen annars.
Se till att allt är i ordning redan innan.
Använd malt
Bryggsocker fungerar bättre vid jäsning. Men det är ingen ide att köpa dextros direkt. Du måste välja rätt grejor.
Sockret ger alkohol. Mer jäst och socker ger mer alkohol vilket leder till starkare grejor. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.
De som menar att man inte ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som består av bryggsocker) som finns naturligt i malten säger ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. hembryggning Det kan lätt bli för mycket av det goda och då är det bara att kasta och börja om.
Det är inte ovanligt att ölet blir tunnare med sockret. Om man provar sig fram minskar riskerna.
Du vet väl att du kan köpa dextros på nätet?
Köp alla ingredienser innan du börjar brygga. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Gör i ordning allt före.
På webben kan du läsa på i olika ölforum.