Med glycerin i förrådet så kan du göra dina egna gigantiska såpbubblor

Vem gillar inte såpbubblor? Om du vill göra större bubblor än de du kan göra med diskmedel så kan du prova glycerin.

Glycerin finns i många av våra vardagsföremål så som tandkräm och tvål. Vin är ytterligare en produkt.

glycerin

Är det säkert för alla att använda glycerol?

Glycerol är en alkohol som finns i fetter. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Det var faktiskt en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två olika delar.

Man kan framställa glycerinet på flera olika sätt.

Hos allt-frakfritt.se hittar du glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Då glycerin används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att även titta på hembryggning.se.

Ha detta hemma hela tiden.

Så gör du stora bubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Köpa glycerol Det krävs bara få ingredienser som vatten och socker. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Det kan man enkelt doppa ned. Sedan är du redo att börja skapa konst.

Såpbubblor är fina överallt. Bubblor kan produceras på en mängd sätt och vis.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Du kan testa det nästa gång du är i farten.

Men är inte glycerin farligt?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Om man lagrar det i flaskor är det OK. Men om man har salpetersyra hemma bör de hållas åtskilda.

Om de båda ämnena blandas uppstår nitroglycerin. Det blir en fin explosion av det om man tappar det i backen. Det bör man ju i och för sig undvika.