Nu är en ny stor pandemi här!

Vi har fått en ny fiende och det är inte ryssarna. Många har redan dött i den nya pandemi. Det kan vara svårt att skydda sin nära mot en helt ny typ av sjukdom som coronavirus innebär. Det finns mycket som kan göras i förebyggande syfte.

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. De flesta får bra resultat med Ester-C. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

När det pågår en pandemi måste du tvätta händerna extra noga

Bakterier och virus smittar via händer. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Coronavirus sprids lätt utan att vi tänker på det.

Smittstopp

Under en pandemi är det viktigt att tänka lite extra på vilken handtvål du använder. Många tror att handsprit skyddar mot virus som corona men så är det inte. Du behöver alltså inte vänta på att de ska få handsprit på apoteket igen!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Du har säkert märkt att dina händer blir torra om du använder handsprit, det beror på att spriten löser upp det naturliga fettet i huden.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Händerna är inte rena bara för att du använt handsprit. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Du kan få sår om du använder handsprit under en längre tid. Då ska du istället prova så kallad katjonisk handdesinfektion som Smittstopp eller Forte.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Vänd dig gärna till prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se för att köpa dina varor.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Den pågående pandemi gör att vi inte kan leva som vanligt just nu. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi kan få bukt med pandemiN om alla hjälps åt. Stoppa Coronaviruset Andra länder avgränsade hela landsdelar i kampen mot corona.

När det pågår en pandemi så måste vi strukturera om vår vardag. Det är svårt att stoppa coronavirus då det sprids via luften. Det är möjligt att man smittar även om man är symtomfri.

Du vet väl att du kan desinficera ytor

Det är klokt att inhandla medel för ytdesinfektion. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du vet hur du ska desinficera så har du större chans att klara en pandemi.

Just nu måste du vara extra noggrann med sådant som du beställer hem eller handlar, se till att det inte för smittan vidare. Tänk på att coronaviruset kan leva i 3 dagar på plast. Någon kan ha hostat eller nyst på en produkt som du har köpt.

Kör inte matinköp lika frekvent som tidigare!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Då kan det vara bättre att handla mer sällan. Helst med engångshandskar mellan dig och kundvagnen.

Försök att använda handskar eller andra typer av skydd. Här kommer den antibakteriella spray väl till pass. Det är många gånger bättre än handsprit.