Så gör du för att begränsa smitta och skyddar dig mot influensa symtom

Så vet du att det är influensa. De flesta har varit med om influensasmitta tidigare och vet hur det känns. Vanliga influensa symtom är feber, ont i leder, trötthet och kanske också snuva och hosta. Ibland kräks vi av symtomen.

smittstopp

De flesta har haft influensa någon gång. Smitta kan ge olika symtom. Sjukdomen coronavirus kan ge symtom som påminner om influensa. Behovet av virusskydd ökade då.

Gör vad du kan för att undvika smitta

C-vitamin är bra för immunförsvaret. Finns som pulver till en bråkdel av priset mot tabletter. Leta efter namn som askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Annika Dahlqvists blogg finns fler tips hur man kan stärka immunförsvaret.

Du måste skydda dig innan viruset bryter ut. Det kan vara försent om du redan har influensa symtom. Det är inte så kul om du behöver intensivvård.

Skydda dig mot smitta redan innan du får influensa symtom. Det finns flera sätt att lyckas på! Lättare kan det inte vara. Bry dig inte om att köa för handsprit. Oftast överlever bakterierna handspriten.

Då är det bättre med handtvätt

Prova gärna att använda en antibakteriell handtvål. Faktum är att handtvätt är en mycket effektiv form av handdesinfektion. Kanske till och med flera gånger bättre.

Om du använder tvålen rätt så har du ett bra skydd. Tvätta händerna med antiseptisk tvål i minst 20 sekunder. Sedan kan du skölja händerna. Handspriten kan inte mäta sig med detta.

Man kan ju undra varför folk fortfarande köper handsprit.

Många tror fortfarande att handsprit är det bästa alternativet. Det är inte så. Du vill ta död på viruset. Det finns också luftburna virus. Det finns mer än rena händer.

Alkohol dödar inte influensavirus, förkylningsvirus eller vinterkräksjukans virus. smittstopp Handsprit hjälper inte mot influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Oftast så kan smitta vinna över handspriten.

Nu måste alla försöka att inte drabbas av smitta

Om någon har influensa symtom så ska du inte gå nära dem. Alla omfattas av det. Samtidigt kan du använda dig av någon form av ytdesinfektion.

Sprayen är bakteriedödande och fungerar på de flesta ytor. Om du använder sprayen så får du ett extra skydd. Sprayen kommer åt överallt.

Använd sprayen på frukter för att neutralisera eventuell smitta från butiken. Ha alltid lagret påfyllt.