Så gör du för att få snygga flasketiketter

Dina drycker måste ju ha en etikett. På märket så ser man viktig information som namn på dryck och streckkod som gör det lätt att få fram pris. Om du gör egen dryck så kan du använda egna flasketiketter.

Om du ska sälja produkten vidare måste designen vara snygg. En snygg etikett börjar med en snygg grafisk design. Det är viktigt att pappret du väljer håller hög kvalitet.

Så gör du en snygg design för flasketiketter

Det är inte så svårt att få hjälp med grafisk design för etiketter som ska vara till för dryckesflaskor. Om du har baskunskaperna kan du göra det själv. Det finns program på marknaden som är till för just detta ändamål.

Du kan exempelvis använda freelabelmaker.com. dekaler allt-fraktfritt.se säljer etikettpapper.

Din design kanske inte blir lika bra som proffsen. Om du ska sälja drycken till andra kan det vara bra att ta in hjälp. Om du vill snabba på märkningen kan du använda en etikettdispenser.

Tänk på vilka etiketter du väljer

Ju högre kvalitet etiketterna har desto bättre. Det imponerar på kunderna. Det är viktigt att etiketten tål fukt.

Det gäller alltså att de etiketter på rulle som man använder sig av har ett klister som klarar av fukt. Det gäller särskilt för flasketiketter som måste tåla mycket. När drycken ska säljas så blir det ju problematiskt om man inte längre ser streckkoden för att klistret har släppt.

Om du vill att färgerna ska hålla längre ska du välja en högre kvalitet på etiketterna. Det är viktigt att designen ser lika dan ut hela tiden. En bra etikett ser proffsig ut. Det gäller även när du etiketterar själv.

Jobba med en etikettdispenser

En etikettdispenser snabbar på etiketteringen. Det är enkelt. En manuell etikettmaskin finns på allt-fraktfritt.se Du kommer in i det snabbt.

egna

Den här typen av utrustning får stor betydelse för många. Privat så kan man tycka att det är kul att kunna märka med så snygga etiketter. Maskinen sänker kostnader för företag också.

Då passar manuell märkning bäst. Då påverkar det inte slutpriset så mycket. Det tjänar alla på.