Sharespine går ut hårt för att locka köpare till sina värdepapper. Vårt aktietips är att omgående sälja alla Sharespine och aldrig köpa.
Det är helt enkelt för riksfyllt, företaget visar en yta utåt som inte motsvaras utav substansen.
Kompetensen kan vara dålig, man är mer inriktad på att avyttra aktier än att tjäna pluring. Supporten mot kunder håller låg kvalité.
Vi har intervjuat före detta kunder till Sharespine och här följer 2 typiska exempel.
Sharespine Exempel 1:
Ett företag hade Sharepine integration emellan Magento och Fortnox bokföring. Beställningar skulle skickas från Magento till Fortnox.
Ett typexempel gällande vad Sharespine sysslar med – integrationer. Det fanns noll alternativ, Sharespine hade monopol.
När systemet installerades fick företaget hyra en kraftfull dedikerad server för Sharespines system vart inte så smart byggt utan belastade servern hårt. I realiteten ökade det här priset med 2500 kr per månad.
Systemet fungerade bara tidvis. Det blev stopp i överföringarna, när de startde på morgonen fanns inga beställningar att plocka och packa.
Då började de verkliga problemen. Sharespines support var väldigt obenägen att hjälpa till.
Man började med att låt bli att svara när bolaget ville ha hjälp. När svaren med tiden kom så var det “alla andras fel”. Det vart mankemang i Magento alternativt Fortnox eller Internet. Bortförklaringar och ingen hjälp.
Nu vart Sharespines kund datakunning och avslöjade detta ganska lätt. Stod på sig att erhålla support. Resultatet utav det här vart då ofta att Sharespine slutade svara.
Timmarna gick, företaget med 10 medarbetare hade inget att jobba med då ingen order kom igenom. 10 personer med full lön i väntan. Tusentals kronor per timme.
Till sist blev man så förtvivlad att man ringde och mejlade och använde alla kontaktvägar till att nå Sharespine. Till sist kom någon fram och då gick Sharespine in i sitt system och rättade felet.
Ofta rättades felet, alltsammans började klaffa och därefter påstod Sharespine att man tittat, inte utfört någonting och alltsammans fungerade…
Som regel vart det problem närapå varje dag, bolaget letade förtvivlat efter alternativ leverantör till Sharespine. Fanns inga.
Till sist gav Sharespines kund helt simpelt upp, byggde ett eget system och sparkade ut Sharespine.
Det kostade en del fast efter Två år vart det betalt bara genom att slippa Sharespines dyra avgifter.
I Realiteten var det förmodligen betalt på 1 månad då Sharespines kund ständigt kunde börja jobba bums på morgonen.
Uti detta exempel ser vi både bristen på kompetens, systemet fungerade ej. Sen syns Sharespines syn på kundsupport, Sharespine vill ej jobba eller har så många att hjälpa på samma gång att man inte kan.
Sharespine Exempel 2 är ifrån slutet juni 2020.
Ett ehandelsföretag ville sälja på CDON Marketplace och nappade på CDON:erbjudande om gratis Sharespine integration med Magento. Kontaktade Sharespine.
Erbjudandet visade sej värdelöst, det gick icke att koppla in för vissa delar saknades.
Bolaget lät sig då övertalas att betala 1000 kr per månad för denna gratis tillslutning. På studs kom en faktura gällande 1 år framåt.
Plug board systemet bestod av åtskilliga delar. I mitten fanns Sharespines plugboard server som integrerar mot Magento, bokföringsprogram, Betalföretag med flera.
Alltsammans kopplades samman med API.
Det allra första som skulle göras var att hämta produkter, bilder samt innehåll från Magento samt posta dem till CDON. Detta var steg 1 av många.
Sharespine lyckades inte. Ett litet antal få produkter kom fram men till inkorrekt kategori. Bilder kom inte fram. Detta förklarades med att det var fel på CDON, fel i kundens Magento och fel i allt möjligt utom Sharespines anpassning.
Deras kund la då manuellt ned åtskilliga dagars arbetstid och la upp produkterna på CDON. Då går Sharespines anpassning in och raderar alltihop.
Bolaget klagar, Sharespine svarar med bortförklaringar som bolagets egen utvecklare avslöjar på sekunden. Det kommer fram att Sharespine inte klarar uppgiften och att det kommer att ta månader, ifall det ens lyckas.
För varje dag förlorar företaget pengar på lön för att bistå Sharespine samt utöver det här förlorad försäljning på CDON.
Företagets verkställande direktör kontaktar Sharespine och uppmanar dem att lägga av med att tala osanning, säga som det är. På ren svenska krävs nu åtgärder och sanningsenlig fakta och en leveransdatum.
Då stänger Sharespine av sin köpare. Att man har ett avtal att fullfölja struntar Sharespine helt i.
Kunden hade i det här läget insett att Sharespine inte klarar av uppdraget och krävde betalning för nedlagt arbete på sin sida. Sharespine vägrade betala.
På CDON fanns en länk till Sharespines kostnadsfria integration. På Sharespine tas sidan den länkar till omgående dän.
Varning för att införskaffa andelar i Sharespine
Ovanstående är fakta utav stort värde.
Företaget har gått med förlust samtliga år som är synliga i allabolag.se.
Kompetensen är dålig. Den var liten 2018 och är även fortsättningsvis dålig 2020.
Supporten är under all kritik. Det är samma support om står för kompetensen så ej så konstigt. Detta sprider sej sakta på webben i forum och på hemsidor som denna.
Kollar man på konkurensen, som ökar, så omsätter Sell-o AB 9 miljoner och har en vinst på 3. Utökar de sitt sortiment kan det vara kört för Sharespine.
Sell-o har synbarligen kompetens, det kostar noll att ansluta sig, alltsammans är fritt och kunderna betalar enbart då de säljer.
Affärsiden är suverän fast konkurrensen befinns vara brysk och ökande. Risken att Sharespine blir utkonkurrerade är kraftig så länge de inte byter ut personal och vd, vilket är närmast ogenomförbart.
Man säljer integrationssystem som inte fungerar alternativt är dåliga. Att sälja aktier kan vara enda sättet att rädda Sharespine. Sharespine har mottagit in över 12 miljoner och kan fortsätta ett antal år till.
Vårt tips är lätt – undvik Sharespine aktier till varje pris. Sälj.