Snygga etiketter på rulle för egen tillverkning

Då har inte alltid tid att vänta på nya etiketter. Då är det bättre att köpa en etikettmaskin och gör egna etiketter på rulle. Det går att trycka flasketiketter och andra typer av märkning på detta vis.

Även om det är en enkel metod är det inte amatörmässigt

vita

Det är enklare än vad många tror. Du kan till och med göra etiketter med streckkod. Det är lätt. Alla kan lära sig.

Etiketter på rulle har aldrig varit så här roligt

Om du använder en bra maskin är det enkelt att lyckas med etiketter på rulle. Det finns till och med billiga etiketter på rulle som alls inte ser billiga ut. Du kan använda dem var du vill.

Det som kan ta lite tid är att man måste fästa etiketterna på produkten. Det här kan göras manuellt eller med en maskin som är till för detta syfte. Självhäftande etiketter är enklast att hantera. Det är viktigt att streckkodEN är synlig.

Rätt typ av etiketter till flaskor

När det handlar om flaskor måste etiketterna sitta extra bra. Man måste alltså välja rätt typ av etiketter på rulle. De måste fästa väl och så får färgen inte rinna av när fuktiga händer tar i flaskan eller då den står i kylskåpet.

Formen är inte heller oviktigt. Ska du applicera på en burk, ja då är det en annan femma. Den måste vara rak. Det måste ju gå att se vad det står.

Tryck själv

Du måste svara på den frågan först. Man behöver inte vara proffs för att göra detta. En designer kan också göra det.

Men du kan spara pengar på att trycka och designa själv. allt-fraktfritt.se säljer de produkter som du behöver.De säljer Epson7500G etikettfärgskrivare som gör att du kan komma igång direkt. plastetiketter Det är ingenting som tryckerierna kan göra.

För enklare märkningar med svart text på vita matta etiketter så finns Brother P-touch termoetikettskrivare och 20-talet etikettformat jättebilligt på dustin. Med den medföljande programvaran kan du skriva ut från Excel.

Epson7500G kan leverera fotokvalitet på etiketterna. Batchnummer för spårbarhet och bäst före datum kan tryckas direkt på etiketten.

Du får en mycket mer flexibel produktion. Du håller priset nere.

Men ibland kan man behöva ett tryckeri. Om du ska trycka metalliska etiketter så kan du behöva anlita ett tryckeri.

Det är ont om tid ibland. Då kan tryckeriets kostnad vara skälig. Att märka själv kan ändå löna sig. Det blir oftast snyggare då.