Stevia sötningsmedel skänker samtliga möjlighet att njuta av godis

Jag börjar med Stevia sötningsmedel på grund av att så många människor har ofördelaktig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.

Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.

Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – och kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter vilka ger en bra sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98% utav alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.

Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan handla Stevia sötningsmedel på denna länk.

acesulfam

Stevia sötningsmedel är bra för alla målgrupper som vill avstyra socker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.

Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper alla de dåliga påföljderna som socker för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är vanligt samt är ur fler än en motiv.

Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket innehåller många annorlunda varianter, men främst av två annorlunda typer som enkelt nog heter art 1 och typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Tidigare kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett begrepp som vissa ännu använder sej av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.

Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej energi med vettig distribution samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte nog med eget insulin. Man känner sej då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man går också kvickt dra ner i vikt. Art 1 diabetes är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit art 1 diabetiker så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.

stevia

Typ 2 diabetes är en mildare form samt drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt botemedel.

Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill avbryta äta godis och idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika och i Japan utgör det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än strösocker, så blott väldigt lite behövs.

Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör strösocker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte bara socker ur sin diet, utan samtliga kolhydrater. Kroppen går då in i ett tillstånd som heter ketos samt börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt effektiv, men det innefattar att man får i sej nog med fett samt protein för att orka med en kolhydratfri kost.

LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till

LCHF sötningsmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – alternativt med enormt lite kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå dra ner i kilon samt har för flera blivit en livsstilsdiet eftersom de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.

När man går på en LCHF diet så skall man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse äta fritt av proteiner och fett för att dämpa aptit samt tillfredsställa kroppens energibehov.

Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, vitt ris, frukt, många grönsaker och rotfrukter, sötsaker m. m. Allting som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde samt fläsk, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till morgonmål när man vill gå ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.