Tablettslagning som ger tabletter som har rätt fuktighetsgrad

När du ska tillverka egna tabletter måste du tänka på tablettslagningen. Tabletterna får inte bli fuktiga då förstörs processen.

Tablettpressningsfasen är den mest kritiska i hela processen. Det handlar om allt från kvalitet till den metod som används för tablettslagning.

dragerade

Höljet på tabletten bestämmer hur fuktighetsbeständig den är. Drageringen kan påverka smaken. Dessutom så måste tabletterna paketeras på ett sätt som gör att man kan lagra produkten utan oro för att den kommer att bli förstörd av fukt och smuts.

För att få tabletter att klibba används oftast ämnen som mikrokristallinisk cellulosa. Dosering upp till 20% men det finns ingen övre gräns, man testar sig fram.

Om man vill ha ett släppmedel som skyddar bra kan man använda magnesiumstearat 0,5-1 %. Du kan köpa allt hos allt-fraktfritt.se.

Så gör du säkrare tablettslagning

Det finns flera sätt att säkra tabletter på. Det finns steg du kan vidta. Den som vill veta mer kan läsa på lite extra innan. Det gör att tablettpressningEN blir så säker som möjligt.

Om du vill ha rätt hållbarhet så ska du använda rätt ingredienser.

Det är ju viktigt för lagringen. Försök att använda ingredienser som stänger ute fukt. Då håller de längre i butiken.

Om man vill så kan man använda höljen också. magnesiumstearat
Betänk hur du uppfattar en medicinsk produkt som ser ut som att den har manglats. Om den är i pulverform blir den svårare att konsumera.

Innan tablettslagning kan börja måste du tänka på allt det. Ingredienserna får inte krocka med varandra. Det är viktigt att tänka på säkerheten kring tabletterna.

Vatten och tabletter som används till medicin

Det är vanligt att vatten förekommer. Det finns fria och mobila former av vatten som reagerar med andra material på olika sätt. Allt vatten reagerar inte.

Vi kan utgå från majsstärkelse. Den har en hög fuktighetsgrad på 10 %. Trots det reagerar dicalcium phosfat och mikrokristallinsk cellulosa mer.

Du måste utforma tabletten rätt

Ytan på tabletten blir som en skyddande barriär. Höljet tränger också bort onödig fukt. När tabletten torkar så blir den svår att använda.

Vid tablettpressning så måste pulverblandningen som ska forma tabletten vara enkel att stansa samtidigt som den inte får vara alltför mjuk. Man får prova. Det finns också tillsatser till kapslar.