Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Den rådande pandemin gör att vi känner oss rädda. Vi måste tänka på alla dem som ingår i riskgruppen för coronaviruset. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Det är obehagligt att sprida smitta. Då måste vi vara extra noggrann med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Har du koll på alla varianter av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Spriten tar inte alla virus. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Har du en antiseptisk tvål hemma? Välj en tvål som är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

smitta

Köp inte hem flera liter handsprit. desinfektor Handspriten är slut, men det är inget stort problem. Vanlig tvål är ingen match mot virus.

En vattenbaserad handdesinfektion är lika effektiv som andra alternativ då den dödar alla virus.

Ett starkt medel är inte nödvändigtvis bra mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Du kan få torra händer. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Handskar kan vara mycket bättre än handsprit som virusskydd för händerna!

Tänk på ytdesinfektion

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Virus finns oftast på dörrhandtag. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Eller så bär du handskar för att undvika att få smittan på dig.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Så kan du öka ditt skydd. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Med den kan du spraya allt som kommer in i ditt hem från affären innan du ställer varorna på hyllor och i kylskåpet.