Det ska du tänka på när du tillverkar tabletter i samma tablettmaskin

En maskin kan i vissa fall vara lämplig till flera olika projekt. Men när man tillverkar spik så har man inte riktigt samma tanke på hur olika material påverkar varandra som då man tillverkar tabletter.

Det är inte bra om tabletter från olika serier skulle blandas ihop. Om man använder en tablettmaskin är det viktigt att hålla isär ingredienserna.

När du gör tabletter ska du tänka på det här

Innan man börjar pressa nya tabletter så ska man alltid se över de ytor som ska användas för produktion. Större produktioner kräver oftast en minutiös planering.

Kanske är det någonting du behöver som fattas? Innan du börjar måste du se till att tablettmaskinEN som du använder är fri från rester. Hygienen är a och o här.

Det kan vara klokt att ta för vana att enbart hantera ett material i taget. När man jobbar på detta vis så minskar risken för att material kommer att påverka varandra och till sist tabletterna. Producera inte mer än en tablett i taget. Då minskar risken för att tabletterna blandas ihop.

Det är viktigt att tvätta alla maskiner. Det kallas GMP, Good Manufacturing Practice (god tillverkningssed), och fungerar. Det hindrar att misstag begås även om det kan kännas onödigt för den som gör det. Om du vill vara på den säkra sidan kan du även prova att journalföra det.

Dessa kläder behöver du under produktionen

Det är viktigt att alla verktyg är rena innan tillverkningen av tabletter kan börja. Människor som är med i tillverkningsprocessen är också verktyg. Kläder som bärs ska vara väl anpassade till jobbet.

Linne är ett material som är lätt att hålla rent. Även de som jobbar vid tablettmaskinEN ska vara rätt klädd. Kroppsdelar bör täckas av arbetskläderna. Dessutom så ska man införa en rutin där händer hela tiden tvättas. Då minskar du uppkomsten av bakterier i medicinen.

Efteråt kan man tvätta kläderna. Man bör byta till nya kläder då en ny produktion av tabletter drar igång. Men man kan inte tvätta hur som helst. En del tvättmedel blir kvar på kläderna efter tvätt.

Rena kläder och skyddsutrustning är viktigt. Handskar som är lätta att manövrera fingrarna i är viktiga. På så vis hålls tabletterna skyddade.

Ha också rätt skor på dig. filmdragerade tabletter
Du behöver ju bra stöd när du står vid tablettmaskinEN. Det finns skor som är enklare att hålla rena och som inte exponerar tår och resten av foten.

Droger som kan vara extra känsliga att jobba med

mikrokristallin

Det finns mediciner som är extra känsliga vad gäller överföring mellan olika produktioner. Det kan hända om man använder cytotoxic. Då måste du skydda dig.